Sebastian Burduja a povestit în podcastul Pe Drept Cuvânt, că în scrisoarea ce va fi deschisă în anul 2118 a scris câteva cuvinte și despre fiica sa, pe care a pierdut-o la vârsta de trei ani.
În Capsula timpului, o sferă amplasată la Cetatea Alba Carolina, în vecinătatea celor două catedrale, sunt peste 200 de epistole scrise de mână sau tipărite, semnate de personalități „care au ceva de spus viitorului”.
Scrisorile depuse în monument vor putea fi citite abia peste un secol, spune ministrul Sebastian Burduja, iniţiatorul proiectului.
Ideea s-a născut din întrebarea cum se poate marca centenarul Unirii, în 2018.
Am pus problema cum putem marca momentul respectiv. Am dorit să fie la Alba Iulia. Eram noi în România anului 2018 și am reușit cooptarea unui număr de personalități. Unele dintre ele nu mai sunt cu noi, din păcate. Și cred că e cu atât mai emoționant demersul Ivan Patzaichin, ca să dau doar un exemplu. A fost un moment foarte frumos și există această sferă în Cetatea Alba Carolina. Se poate vedea și pe 1 decembrie 2118, cei care vor mai fi pe acolo, vor putea să regăsească acele epistole. Sunt foarte frumoase, nu le-am citit pe toate, dar din ce am mai răsfoit, va fi un moment cu totul special pentru România.
Sebastian Burduja dedică proiectul și memoriei fiicei lui, plecată dintre noi, la vârstă fragedă.
Este și în memoria fetiței mele și când se va deschide scrisoarea mea. Am scris ceva și despre ea și mi-am dorit să dăm o imagine celor care vor sărbători 200 de ani de la Marea Unire.
Politicianul și-a deschis sufletul și a vorbit despre drama familiei, în podcastul lui Adrian Artene, ALTCEVA. „E cel mai greu moment posibil în viața unui om”, i-a mărturisit Sebastian Burduja, în exclusivitate, lui Ardian Artene.
Cred că nu există nume pentru părinții care își pierd copiii și au fost multe zile și multe nopți în care am dat vina pe Dumnezeu. De ce eu? De ce noi? Fetița e modelul meu în viață. Ea, în 3 anișori, a fost cel mai curat om și credincios și apropiat Dumnezeu.
CITEȘTE ȘI: